АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПАЦИЕНТИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ В ПОДКРЕПА НА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ПО ТРАНСПЛАНТАЦИЯ

д-р Марияна Симеонова
29.06.2018 / 08:06

Пациенти излизат на протест пред Министерство на здравеопазването в подкрепа на директора на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Марияна Симеонова, която обяви, че се оттегля от поста.

Планираният протест на трансплантирани пациенти е под мотото „Здравен емигрант 2“. Освен в подкрепа за д-р Симеонова, организаторите от асоциация "Пулмонална хипертония" настояват да разберат какво се случва с белодробните трансплантации, месец след предишния протест пред МЗ, заради прекратения зоговор с Евротрансплант. Организаторите настояват за информация има ли българи, чакащи за трансплантация на бял дроб, включени в европейската листа на чакащите.

Според протестиращите д-р Симеонова е изключително качествен човек, който е свършил много добра работа и благодарение на който са живи пациентите с трансплантиран бял дроб.

„Хоризонт“ първи съобщи за депозираното заявление за освобождаване по взаимно съгласие от страна на д-р Симеонова, а МЗ е поръчало експертна оценка за дейността на ИАТ, след която ще вземе и решения по казуса.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев