АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВНАСЯ СИГНАЛ ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СРЕЩУ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КЕВР ИВАН ИВАНОВ

Корнелия Нинова
28.06.2018 / 16:19

БСП внася сигнал до главния прокурор срещу председателя на КЕВР Иван Иванов, както и проекторешение за освобождаването му от комисията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг на "Позитано" 20.

Поводът за този сигнал е днешното изказване на Иванов в парламента, в което той, според БСП, е отказал да извърши задълженията на КЕВР, зададени чрез Закона за енергетиката и промените, с които се настоява за особен надзор за сделката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком".

"Има ли отношение всичко това, което се случва в последните няколко дни. Сделката в КЗК, както знаете влезе, КЕВР отказва да я провери, въпреки че законът ги задължава. Сделката тихомълком си върви и на първи юли нови цени. Питаме, има ли връзка между тези неща? Въпреки специалното изменение в закона, днес господин Иванов пред целия парламент каза, ние този закон няма да го изпълним, защото той е лош", заяви Нинова.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев