АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ ЩЕ ВНЕСЕ СПЕШНА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Бисер Петков
28.06.2018 / 14:39

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе спешна промяна в Закона за интеграция на хората с увреждания за решаване на проблема с интеграционните добавки. Това стана ясно на заседание на парламентарната социална комисия. Това се налага заради решение на Върховния административен съд за отмяна на разпоредби от правилника за прилагане на закона. Отменените разпоредби предвиждат размерът на тези добавки да бъде процент от гарантирания минимален доход.

Социалният министър Бисер Петков беше изслушан на заседанието на комисията. Той обясни, в какво ще се състои предлаганата законодателна промяна:

"За да не се допусне прекъсване на изплащането на итеграционни добавки, което би породило сериозно социално напрежение, тези текстове в правилника за прилагането на Закона, които съдът е отменил като незаконосъобразни, т.е. противоречащи на Закона, да бъдат уредени по приблизително сходен начин в Закона за интеграция на хората с увреждания, за да може да се осигури непрекъснатостта на изплащането на интеграционните добавки".

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев