АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО ДЪЖД ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ВЧЕРА В ГРАДА И ПРЕДИМНО В РАВНИННАТА ЧАСТ НА ОБЩИНАТА

Дъжд
28.06.2018 / 13:11

Около 40 л/кв.м дъжд са паднали за последното денонощие на територията на община Сливен, по данни на НИМХ БАН. За по-малко от час вчера в късния следобед падналото количество дъжд е над 20 л/кв.м. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник- отдел „Сигурност и управление при кризи“. Повече дъжд е паднал в равнинната част на общината. Никъде не е спирал токът, не е било прекъсвано и водоподаването.

5 сигнала са получени в Община Сливен. Те са за наводнени къщи в с. Самуилово, преливащи шахти в различни райони на гр. Сливен, наводнен имот в града и закъсали автомобила в района на Колодрума. Още снощи на подадените сигнали са реагирали кметът на с. Самуилово, РСПБЗН- Сливен и Община Сливен .

Тази сутрин е направен обход на града и е установено, че водите са се оттекли. Заради пренасяне на листа, твърди битови отпадъци и инертни материали е имало запушване на дъждоприемни шахти.

Нивото на реките в рамките на града е нормално, без опасност от преливане. Язовирите, общинска собственост, са в нормално състояние, няма опасност от преливане или регулируемо изпускане. Тази сутрин няма подадени сигнали. Днес предстои да бъдат обходени и населените места.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев