АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БЛИЗО 100 РАБОТИ НА БЪЛГАРСКИ МОДЕРНИСТИ ВКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ В GOOGLE ARTS & CULTURE

Творби на Националната галерия
27.06.2018 / 20:45

От днес почти 100 творби на Националната галерия могат да бъдат видени онлайн на платформата Google Arts & Culture от хора по целия свят. Това стана възможно благодарение на партньорството между Google и най-богатия български художествен музей, съобщиха от екипа. Чрез тази виртуална изложба, представена на Дигиталната асамблея в София, която се състоя в понеделник и вторник, само с няколко клика посетителите могат да разгледат творби на значими български художници от 20-и век и да сравнят стила и изяществото им с европейските тенденции от това време, както и да се насладят на голяма част от останалите съкровища на музея. Интерактивната дигитална изложба разкрива историята на българския модернизъм – импресионизъм, модернизъм и националната идея или постсезанизъм, които са феномени, характерни за българското изкуство.

Заедно с най-новата колекция от Националната галерия, Google представя и секцията в Google Earth Voyager, наречена "Открий България", която разкрива красотата на страната ни пред света – от древните извори до планините, където са се зародили митовете.

Google Arts & Culture осигурява интерактивен достъп до 1500 музея. Приложението е достъпно безплатно в мрежата за iOS и Android.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев