АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ООН ГОТОВА ДА СЪТРУДНИЧИ НА ЕС ЗА РЕШАВАНЕ НА МИГРАНТСКАТА КРИЗА

Мигранти
27.06.2018 / 09:43

Темата за мигрантите ще е централна на предстоящата утре и в петък среща на върха на ЕС в Брюксел.

Агенциите на ООН, отговарящи за миграцията и бежанците, ще представят на Европейския съюз план за "регионални платформи за настаняване" на мигранти в района на Средиземноморието, предаде Ройтерс.

Идеята е в "регионалните платформи за настаняване" да се разглеждат молбите за убежище на хора, спасени от плавателни съдове в Средиземно море, както и там да бъдат настанявани кандидатите с отхвърлени молби, докато бъдат върнати.

Според Франция тези центрове биха могли да се изградят на територията на Италия, но тя иска те да са в Африка.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкритикува подобно намерение с мотив, че той нарушава правата на мигрантите.

Албания отхвърли предложение за евентуално изграждане на нейна територия на приемни центрове за мигранти, предаде ДПА. Агенцията цитира думи на премиера Еди Рама в интервю за германския вестник "Билд", в което той казва, че страната му никога не би приела такива бежански лагери на ЕС, дори ако в замяна ѝ бъде предложено членство в Европейския съюз.

Европейските министри на външните работи вече дадоха принципно съгласие за присъединителни преговори с Албания и Македония през 2019 година, като започването на същинските разговори по темата трябва да е обвързано с напредък в реформите в двете страни.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев