АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

УЧРЕДИХА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ПО ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА

Учредяване
26.06.2018 / 16:12

На учредителното заседание на Обществения съвет по физическо възпитание и спорт към президента Румен Радев, държавният глава заяви, че е разтревожен от състоянието на масовия спорт в България и че държавата е намалила финансирането за българския спорт и се е отдръпнала от редица важни помощни регулаторни и координиращи функции.

„Вече се радваме и на един медал от олимпиада. Масовият спорт се отдръпна от училищата, отдръпна се от нашите млади хора и бе изместен от болестите, затлъстяването, агресията… Нека не забравяме, че спортът не е само телесното изграждане на личността, спортът е много повече. Спортът работи за концентрация, гъвкавост на мисълта, изгражда воля, дух, уважение към другия“, каза той.

В Обществения съвет към президента са включени проф. Даниела Дашева, Йорданка Благоева, Христо Меранзов, Енчо Керязов, Евгения Раданова и други изтъкнати специалисти в областта на спорта и физическото възпитание.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев