АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ПО ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ

Народно събрание
26.06.2018 / 08:05

На извънредно пленарно заседание, което ще се проведе от 13:00 ч. днес, депутатите ще дебатират по внесения от БСП вот на недоверие към правителството.

Опозицията иска сваляне на кабинета „Борисов 3“ с аргумента, че политиката му в сектор „Сигурност“ е претърпяла провал, защото правителството е неспособно да изпълнява конституционното си задължение да осигурява вътрешната сигурност и обществения ред на страната. Според Левицата зад всеки един от разтърсилите обществото ни инциденти стоят неизпълнени предизборни обещания, нечути граждански и политически предупреждения, както и липса на политическа визия за управление на МВР.

Сред аргументите на БСП е липсата на доверие в органите на МВР, заради което все по-малко сигнализират за извършени престъпления. От партията се позовават на отчета на министерството от февруари т. г., според който 75% от най-масовите престъпления – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата пък разкритите грабежи са едва 40%, а телефонните измамници също остават ненаказани.

Като „апотеоз на държавническото безсилие“ в сектора от БСП определят бягството на двамата затворници от Централния софийски затвор – Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата рецидивисти избягаха на 3 април т. г., а за целта използваха вкарано в затвора незаконно огнестрелно оръжие. Около 2 месеца по-късно Пелов бе убит в престрелка в Ботевград, а Колев все още се издирва. Само преди няколко дни и друг престъпник се отклони от правосъдието, този път от Ловешкия затвор, но при специализирана полицейска акция той бе заловен.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев