АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЩЕ СЕ ЗАСТЪПИ ЛИ БХК ЗА БИТИТЕ ПОЛИЦАИ В БОТЕВГРАД?

Томислав Дончев и съпругата му Светлана
25.06.2018 / 21:00

Половинката на вицепремиера Томислав Дончев Светлана провокира в социалната мрежа Facebook Българския хелзингски комитет, който я взе на мушка заради нейния предишен пост за нуждата не само равни права, но и задължения за ромите у нас.

"Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос", написа днес тя.

Причината за коментара й стана масовият бой в Ботевград, където полицаите и жандармеристите бяха посрещнати с камъни и дървета от недоволните роми, защото им нарушили купона като се отзовали на сигнал за силна музика през нощта.

"Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали?", риторично пита тя.

Дончева предлага още всяка ромка от блока, чиито обитатели са се нахвърлили срещу органите на реда, "да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица" в отговор на искането на няколко ромски организации съпругът й да се отрече от нейната позиция, че морковите за ромите били на свършване и било време за тоягата.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/06/25/shte-se-zastypi-li-bhk-za-bitite-policai-v-botevgrad.380382

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев