АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ТЕЖКА И РЕШАВАЩА СЕДМИЦА ЗА МЕРКЕЛ

Ангела Меркел
25.06.2018 / 15:24

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е изправена пред важна седмица, която може да реши бъдещето на германското правителство, информира ДПА.

Лидерът на германската държава трябва да намери решение с европейските си колеги за разрешаване на кризата с миграцията у дома и в чужбина.

Тя среща проблеми при овладяването на спора с вътрешния министър Хорст Зеехофер по отношение кои мигранти да бъдат допускани в страната. Зеехофер заплаши да започне да блокира някои мигранти на границата от началото на следващия месец. Той е лидер на Християнсоциалния съюз, коалиционен партньор на Меркел, което означава, че спорът поставя под въпрос тристранната коалиция със социалдемократите.

Първата среща на Меркел е днес с партията й - Християндемократическия съюз.

Във вторник канцлерът ще проведе разговори с коалиционните лидери.

Заместник-председателят на Германската социалдемократическа партия Ралф Щегнер заяви пред репортери през уикенда, че партията му няма да подкрепи незабавно отхвърляне на имигранти, пристигнали на германската граница.

Източници от партията съобщиха пред ДПА, че има приготовления за възможни предсрочни избори, ако коалицията се разпадне.

В четвъртък в Брюксел ще се проведе среща на върха на ЕС, на която лидерите ще се опитат да достигнат до решение на мигрантската криза.

Еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер смята, че Зеехофер и Християнсоциалният съюз трябва да дадат повече време на Меркел да разреши казуса с мигрантите. Йотингер вярва, че ще бъде постигнат напредък на срещата на евролидерите.

"Но няма да има такъв консенсус за какъвто Християнсоциалният съюз чака", предупреди той.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев