АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ИЗКЛЮЧИ ЗС "АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ" ОТ КОАЛИЦИЯТА

Депутатът Спас Панчев е в средата
25.06.2018 / 15:13

От "БСП за България" изключиха от коалицията Земеделския съюз "Александър Стамболийски", съобщиха от БСП. Решението бе взето на съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България". То е основано на чл.22 от Коалиционния договор, според който: "Партия, член на коалицията, взела решение за самостоятелно участие в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на ЕП, се изключва от Коалицията".

Отпадането на Земеделския съюз от коалицията е резултат от решението на Конгреса на земеделците в събота, 23 юни, да се явят самостоятелно на следващите местни избори.

Земеделците от съюз "Ал. Стамболийски" заявиха, че искат по отношение на конкретни политики да бъдат направени компромиси с ГЕРБ. Това предложение е единодушно отхвърлено на днешното заседание на коалицията на БСП.

Участниците в дискусията на "БСП за България" са категорични, че депутатите, представители на ЗС "Александър Стамболийски" - Спас Панчев и Димитър Георгиев, трябва да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалицията.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев