АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАКОНОПРОЕКТЪТ ЗА БЪЛГАРСКАТА АВТОМОБИЛНА КАМАРА ЩЕ БЪДЕ ОТТЕГЛЕН

 Премиерът Бойко Борисов се срещнa с протестиращите превозвачи в Министерски съвет
25.06.2018 / 15:01

Законопроектът за Българската автомобилна камара ще бъде оттеглен до изчистване на всички спорни моменти в него. Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща с автомобилните превозвачи, които протестират днес в столицата и проведоха среща преди минути с правителството и кабинета.

Борисов призова за нови разговори и единство в бранша: "Изключително съм недоволен с прокарваната линия, че Министерство на транспорта трябва да има съвещателен глас. Първо аз не бих го допуснал. Изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате до там, че секторът да бъде успокоен, дисциплиниран, защото като стане катастрофа с автобус или ТИР всички медии са на катастрофата - огромен шум… Казват: "Държавата не контролира". Направете така, че контролът да е на 100 процента ефективен".

Превозвачите прекратяват протеста си, предвиден за днес, плакатите с надписи "Оставка" вече се отстраняват от превозните им средства, а автобусите, които се бяха събрали в района на храм-паметника „Свети Александър Невски“, започнаха да се изтеглят.

От Асоциацията на автобусните превозвачи се надяват да продължи диалогът между тях и транспортните фирми, които поддържат създаването на Българската автомобилна камара. Това, според автобусните превозвачи, ще улесни решаването на проблемите в сектора на пътническите и товарните превози. Петър Захариев обобщи:

"Ще продължим така обединени, както в момента, срещу този законопроект, а именно за решаване на практическите проблеми в бранша - корупцията и порочните практики, сивият бранш и разбира се, преди всичко оперативната работа, транспортни схеми - с две думи - подобряване качеството на услугата за гражданите в България“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев