АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ СЕ ОТЛАГА ЗАРАДИ СРЕЩА С БОРИСОВ

Автобуси
25.06.2018 / 10:57

Националният протест на превозвачите се отлага заради среща с премиера Бойко Борисов. Автобусите остават в готовност. На по-нататъшен етап протестиращите превозвачи са готови да блокират границите и транспорта в страната. Това заяви по-рано пред "Хоризонт" Магдалена Милтенова от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

"Защото не можем да обединяваме заедно автобусния транспорт и товарния сектор - по простата причина, че те са две различни дейности. Те просто искат да контролират целия сектор. Тук говорим за две фирми, за две сдружения, които настояват това нещо да се случи. Всички останали превозвачи са против, в това число и товарни превозвачи".

Милтенова допълни, че на този етап протестиращите превозвачи нямат планирани срещи с отговорните институции.

Към този момент задръствания и затруднения в движението няма. В днешния протест автобусните превозвачи няма да преустановяват превоза на пътници, както направиха преди около десетина дни.

Автобусите, които участват в протеста, имат две локации: пред храм "Свети Александър Невски" и на бул."Цариградско шосе". Зад автобусите по булеварда ще се подредят и около 50-ина ТИР-а, тъй като и от Камарата на автомобилните превозвачи в България също са против създаването на тази структура, която ще изземе част от функциите на автомобилната администрация.

Автобусните превозвачи, с превозните си средства, в мирно шествие ще преминат по булевардите "Цар Освободител", "Мария Луиза" до Централната автогара в София и ще демонстрират несъгласието си с готвения закон за създаването на Автомобилната камара. Според бранша тази структура ще бъде неефективна, ще контролира сама себе си и ще изземе функциите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Ивайло Константинов от Националното сдружение на автобусните превозвачи коментира по-рано:

"Конкурент да контролира конкурент. Опасността е от това да се въведе допълнителна частна корупция, така да се каже."

Един от вносителите на подготвяния законопроект за създаването на Българска автомобилна камара е депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Протестът не предвижда блокиране на улици и булеварди.

От Столичната дирекция на вътрешните работи ще подпомагат движението, за да не се образуват задръствания.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев