АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АВТОБУСНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

Автобуси
25.06.2018 / 08:30

Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни автомобила ще се включат в днешния национален протест в София срещу подготвения законопроект за създаването на Българска автомобилна камара. Според превозвачите тази камара няма да реши проблемите в сектора им, а ще ги задълбочи. Превозът на пътници няма да бъде преустановен.

В 10 ч. около 50 автобуса ще паркират на площада пред храм-паметника "Св. Александър Невски", а останалите автобуси ще започнат да се подреждат в крайната дясна лента на бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на София. Час по-късно автобусните превозвачи с превозните си средства в мирно шествие по булевардите "Цар Освободител", "Мария Луиза" до Централната автогара в София ще демонстрират несъгласието с готвения закон за създаването на Автомобилната камара. Според бранша тази структура ще бъде неефективна, ще контролира сама себе си и ще изземе функциите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Ивайло Константинов от Националното сдружение на автобусните превозвачи коментира:

"Конкурент да контролира конкурент. Опасността е от това да се въведе допълнителна частна корупция, така да се каже."

От Камарата на автомобилните превозвачи в България също не са съгласни със създаването на въпросната камара, затова и те ще се присъединят към колегите си от пътническия транспорт и ще паркират тирове по бул. "Цариградско шосе".

Заради протеста не се предвижда да бъде спирано движението в София. От Столичната дирекция на вътрешните работи ще регулират движението, за да не се допуснат задръствания и колони от автомобили.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев