АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЕ СЕ УПРАВЛЯВА С ТОЗИ ДИВ ПОПУЛИЗЪМ, ОБХВАНАЛ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

Бойко Борисов
22.06.2018 / 09:16

България става все по-добра в икономическото си развитие - имаме вече над 6% износ повече и то в иновативни технологии, машиностроене. Завод след завод се появява. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на първия Пловдивски икономически форум.

"Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението", каза Борисов.

И добави: "Не се управлява с този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни факти".

Премиерът посочи още, че стабилната перспектива, 10%-ния плосък данък и 20% ДДС са "идеални" за инвеститорите. "Това ще продължи докато ние управляваме", каза Борисов.

Пред участниците във форума той заяви, че продължава да работи и за подобряване на инфраструктурата в страната.

"Опитайте се да си представите как от Пловдив отивате през "Струма" до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?", попита Борисов.

Той коментира и внесения от БСП вот на недоверие към правителството заради политиката в сектор "Сигурност", дебатите по който ще се проведат на 26 юни, а гласуването на – 29-юни.

"БСП няма основание да твърди, че настоящото правителство е вредно за България. Дойде ли БСП на власт, всички фондове спират. С кое сме вредни – че сме ви докарала повече пари, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа, единствени! Така че тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бунтовете в Харманли, "Овча купел" и навсякъде и какво беше в България", призова Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев