АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОДЪЛЖАВА ОФИЦИАЛНОТО ПОСЕЩЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ В СЪРБИЯ

Румен Радев
22.06.2018 / 08:01

Продължава официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Сърбия, по покана на сръбския президент Александър Вучич. Днес двамата ще се срещнат с представителите на българското малцинство в Димитровград и ще посетят училището „Св. Св. Кирил и Методий“. Това е първа по рода си среща на толкова високо ниво с наши сънародници от Западните покрайнини.

Срещата на двамата президенти с българската общност в Западните покрайнини е знакова, отбеляза държавният глава Румен Радев:

"Ще бъдат обсъдени конкретни въпроси. Това е първата такава съвместна среща. Ние всички очакваме, че това наше национално малцинство ще усети по-силната подкрепа на сръбската държава."

Очаква се сръбският президент Александър Вучич да оповести конкретни действия за решаване на проблемите на българското малцинство в Сърбия в сферата на образованието, здравеопазването и възможността за финансиране на медии на български език. Двамата държави глави ще поднесат венци на паметника на загиналите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 г. на Нишков връх. Двамата ще направят и първа копка на паметника на Светите братя Кирил и Методий в Димитровград. След това сръбският президент Александър Вучич ще запознае българския държавен глава с изграждането на трасето на магистралата от град Ниш до границата с Република България.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев