АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МАЯ МАНОЛОВА С ОФЕРТА ЗА БАРТЕР: НЕЙНАТА ОСТАВКА СРЕЩУ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ

Мая Манолова
21.06.2018 / 14:40

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще подаде оставка, ако подготвеният от нея законопроект за личната помощ бъде приет в спешен порядък от Народното събрание. Тя предложи „успокоителен бартер“ на всички, които по думите й, са разтревожени от високия й обществен рейтинг.

Повод за заявеното намерение на Манолова е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за личната помощ. Той не получи подкрепа от национално представените организации на хората с увреждания, финансовото министерство, синдикатите и бизнеса.

Причината е, че според тях законът не защитава интересите на всички хора с увреждания.

"Предлагам добронамерена размяна на всички, които са разтревожени от високото доверие към мен и институцията и които смятат, че това е проблемът. Предлагам срещу моята оставка те да заявят реална подкрепа и да осигурят гласуване в парламента на законите, които решават проблемите на майките и на хората с увреждания - за личната помощ, за социалните услуги и за хората с увреждания", каза омбудсманът.

"Освен това и на два други закона, които уж се подкрепят от всички, които застанаха срещу майките, а именно законът за частния фалит и за свръх правомощията на банките", допълни тя.

"В момента, в който осигуря тази подкрепа, в който се гласуват тези проекти, аз си подавам оставката, тъй като разбрах, че проблемът на всички, които са срещу палатковия лагер, срещу решаването на проблемите на майките, в високото доверие към институцията. Това беше съпроводено с укори и подозрения за лични амбиции или "краткосрочни политически цели". Е, аз нямам такива. Ако това е техният проблем, съм готова да подам оставка, а те да решат проблема на майките", каза още Мая Манолова

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев