АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАЙКИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ НАСТОЯВАТ ЗА РАЗПУСКАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Протестиращите майки на деца с увреждания
20.06.2018 / 16:15

Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се отнеме националното представителство на пациентски организации и неправителствени организации за хора с увреждания.

За разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и прекратяване субсидирането на тези организации настояват още майките, както и да се разследва дейността на синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа", като се установи колко са усвоените от тях средства от Държавния бюджет и по проекти от оперативни програми, от дарения от чуждестранни фондации и частни лица в периода от тяхното създаване до настоящия момент. Настоява се още да бъде освободена от длъжност заместник-министър Зорница Русинова, която, според майките, е допуснала цинично разделяне на децата и на хората с увреждания. Искат да се потърси отговорност от досегашния заместник-министър Росица Димитрова, която на конференцията на ООН в Ню Йорк безцеремонно била излъгала, че България отбелязва напредък в политиките за хората с увреждания и прилагането на Конвенцията на ООН.

Родителите декларират, че ще продължат с протестите си с всички позволени от Закона форми, включително чрез съдействието на европейските институции.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев