АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: БЪЛГАРИЯ Е НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ИМА БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ, РЕЧ И БЪЛГАРСКИ ДУХ

Българската общност в Словакия
20.06.2018 / 12:32

"Вие показвате, че България е навсякъде, където има български песни, българска реч и български дух". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към сънародниците ни в Братислава.

Ученици от Българското средно образователно училище "Христо Ботев" в словашката столица изпълниха български песни. Президентът им благодари, че не забравят традициите и корените си, информираха от администрацията на президента.

Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво. Сънародниците ни тук дават прекрасен пример, че страната ни е съвременна държава, отворена към света. Това каза Радев на среща с представители на българската общност в Братислава, която бе в първия ден от официалното посещение на държавния глава в Словашката република.

Високата оценка към сънародниците ни в Словакия е формирана още преди век от българските градинари. Те са станали символ на трудолюбие, почтеност и лоялност, заяви държавният глава. Тези прекрасни впечатления се "умножават" с идването на последните поколения наши сънародници. Те показват, че българинът е висококвалифициран в съвременните технологии, заяви държавният глава.

Според Румен Радев, всеки, който с труда си гради кариера, допринася и работи за България, защото страната ни е част от европейското семейство, отворена към света.

В Братиславския замък за среща с Румен Радев се събраха наши сънародници и семействата им, учители и ученици от Българското училище "Хр. Ботев", преподаватели и студенти по българистика в университета "Я. А. Коменски", словашки граждани, учили у нас.

Преди срещата с българите в Братислава президентът и българската делегация бяха приети от словашкия държавен глава Андрей Киска.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев