АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОМБУДСМАНЪТ: ЗАКОНОПРОЕКТЪТ ЗА ЛИЧНАТА ПОМОЩ ЗАВИСИ ОТ ДУМАТА НА ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР

Омбудсманът Мая Манолова
18.06.2018 / 22:12

Законопроектът за личната помощ има нискобюджетен вариант и вариант с повече пари. Това стана ясно след втората за деня среща на майките на деца с увреждания със социалния министър Бисер Петков и неговия екип във връзка с изготвянето на разчети по искания от тях закон.

Дали някой от вариантите ще получи подкрепата на правителството и кой ще бъде той, ще зависи от думата на финансовия министър Владислав Горанов, обясни след срещата омбудсманът Мая Манолова.

Тя ще представи законопроекта по време на утрешното заседание на съвета за интеграция на хората с увреждания, на което са поканени и протестиращите майки.

След като социалният министър обяснил на майките, че не той раздава парите, вариантите за финансиране на законопроекта за личната помощ ще бъдат поставени на вниманието на финансовия министър Владислав Горанов, обясни омбудсманът Мая Манолова.

"Нека да му отдадем дължимото - да прегледа изготвените варианти. Всички сме наясно, че негова ще е последната дума", посочи тя.

На утрешното заседание на съвета за интеграция на хората с увреждания, председателстван от министър Бисер Петков, ще бъде представен законопроектът за личната помощ и ще стане ясно, дали правителството ще го подкрепи, тъй като в съвета има представители на всички министерства, а се очаква и включването на премиера Бойко Борисов.

Междувременно майките са притеснени от още един проблем - спирането на работата на ТЕЛК комисиите през лятото.

"Просто да се вземат мерки, така че ТЕЛК комисиите да продължат да функционират и през лятото, защото с половин година се бавят решенията. Сами разбирате половин година без пари за хората с увреждания какво представлява", каза Ива Станкова, една от майките.

Родителите на деца с увреждания очакват положително становище от страна на социалното министерство за предложения законопроект.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев