АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ХСС РЕШАВА ДАЛИ ДА БЪДЕ ПРИЛОЖЕН ПРОЕКТЪТ НА ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗА ВРЪЩАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ НА ГРАНИЦАТА НА ГЕРМАНИЯ

 Хорст Зеехофер и Ангела Меркел
18.06.2018 / 08:05

Баварският Християнсоциален съюз, част от управляващата коалиция в Германия, трябва днес да реши дали да започне прилагането на плана на председателя му Хорст Зеехофер за отказване на убежище на мигранти, регистрирани в други европейски страни. Искането на вътрешният министър Зеехофер предизвика разрив в отношенията му с канцлера Ангела Меркел, който поставя под въпрос единството на правителството.

Германски медии съобщиха в неделя, че Християнсоциалният съюз е готов да даде на Меркел двете седмици до заседанието на Европейския съвет на 28 и 29 юни, за да постигне общоевропейско решение, позволяващо по-сериозно репатриране на мигранти.

Според информацията, в противен случай полицията под ръководството на Зеехофер, ще е готова да започне да изпраща обратно мигранти, регистрирани в други страни от ЕС. От партията отрекоха такива крайни решения да са взимани преди събранието в понеделник.

Канцлерът Ангела Меркел е противник на подобно самосиндикално действие, което е в разрез и с по-ранната й политика на "отворени врати" спрямо големия брой хора, влизащи в Съюза. Меркел обяви, че ще се опита да организира отделна европейска среща на върха преди заседанието на съвета. Нейната цел са двустранни договори за връщане на хора със страни като Италия и Гърция, които са основни входящи точки за имиграцията.

Самият Зеехофер написа за "Франкфуртер алгемайне", че спорът в рамките на функциониращото от само 3 месеца правителство е сериозен, но не и непреодолим. Това не попречи на депутатът от неговата партия Кай Виттакер да заяви,че до края на седмицата Германия може да има нов канцлер.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев