АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО В СКОПИЕ ТРЯБВА ДА ОДОБРИ ДОГОВОРА ЗА ИМЕТО

Скопие
18.06.2018 / 08:00

Очаква се правителството в Скопие да одобри договора с Гърция за името Република Северна Македония, който беше подписан на брега на Преспанското езеро вчера. До дни документът трябва да бъде внесен за обсъждане в парламента и в Комисията за външна политика, председателствана от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. Президентът Георге Иванов вече даде да се разбере, че не приема договора.

Седем полицаи и трима граждани са ранени при снощните сблъсъци между демонстранти и силите на реда пред парламента в Скопие. От македонското министерство на вътрешните работи потвърдиха, че е използван сълзотворен газ срещу протестиращите, които не приемат промяната в името на страната.

Недоволство срещу името Република Северна Македония имаше и на гръцка територия. Полицията употреби сълзотворен газ, за да разпръсне около 4 хиляди души, които се събраха близо до мястото, където беше подписан историческият договор.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев