АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 1800 АВТОБУСА НЕ ПОТЕГЛИХА ЗАРАДИ ПРОТЕСТ

Автобуси
14.06.2018 / 18:48

Над 1800 автобуса в цялата страна се включения в планирания по-рано протест, като във времето от 14:30 до 16:00 часа пътниците бяха принудени да търсят алтернативни начини за придвижване.

Поводът за недоволството на автобусните превозвачи е проектозаконът за автомобилната камара. Според протестиращите текстът е лобиiтки и на практика създава второ министерство, което ще дава и отнема лицензи без ясни правила.

На плакатите, с които недоволните бяха излезли днес можеха да се прочетат лозунги като „Не на закона Столарски“, „Не на ТКЗС в автобусния транспорт“, „Агент Митко - приватизатор на бранша? Никога!“, „Станислав Иванов - оставка“, „Г-н Столарски, г-н Иванов, стойте далеч от нас, не се нуждаем от вашите грижи“ и други подобни.

Протестиращите се заканиха и че ако законопроектът за Автомобилната камара, внесен от ГЕРБ, не бъде изтеглен, на 25-ти юни се очаква да започнат безсрочни стачни действия.

На този фон отношение по законопроекта взе и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Членовете на контролния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи реагираха остро на това изказване на Цветанов и заявиха, че то що провокира още повече недоволни превозвачи да се включат на предстоящия протест на 25 юни.

От БСП се обявиха против законопроекта в сегашния му вид и призоваха за диалог между отделните организации в бранша.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев