АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗСЛЕДВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА В "МЕДИЦИНСКИ ОДИТ"

Темида
14.06.2018 / 12:01

Разследване за престъпления по служба започва в Изпълнителна агенция "Медицински одит" след проверка.

Според прокуратурата служители в агенцията превишили правата си, за да не им бъдат съставяни актове за административно нарушение и да не им бъдат налагани глоби.

Проверката установила случаи на починали пациенти в болници, по които агенцията е извършвала проверки, но не е била сезирана прокуратурата. Всички материали, касаещи смъртни случаи в лечебни заведения, са изпратени по компетентност на съответните окръжни прокуратури за извършване на проверка за лекарски грешки.

Агенцията е утвърдила няколко документа, които противоречат на законодателството. Така например можело да се прави проверка без писмена заповед, допускала се възможност да не се съставя констативен протокол при проверка по документи в агенцията и при липса на нарушения и др.

Същевременно са открити случаи, при които едва в доклада се посочват констатираните нарушения. В тази връзка от прокуратурата са сезирали министъра на здравеопазването.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев