АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТРИ ОТ ЕС ФОРМИРАТ "ОС НА ЖЕЛАЕЩИТЕ" СРЕЩУ НЕЛЕГАЛНАТА МИГРАЦИЯ

Австрийският канцлер Себастиан Курц  и германският вътрешен министър Хорст Зеехофер
13.06.2018 / 15:55

Вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия формират „ос на желаещите“ за борба срещу нелегалната миграция, заяви днес австрийският канцлер Себастиан Курц, ескалирайки споровете в Европа по темата, предаде АФП.

Думите му в Берлин след разговори с германския вътрешен министър Хорст Зеехофер може да бъдат тълкувани като предупреждения за германския канцлер Ангела Меркел, която се опитва да договори ново споразумение за сътрудничество в ЕС за разпределение на мигрантите.

Зеехофер, който е в открита вражда с Меркел по въпроса, който заплашва стабилността на коалиционното ѝ правителство, заяви, че той и неговите крайнодесни колеги от Австрия и Италия - Херберт Кикъл и Матео Салвини, са формира съюза по-рано тази седмица.

Той посочи, че тяхното сътрудничество ще се разшири като ще обхване „въпроси на сигурността и тероризма“, но не навлезе в детайли.

Курц, чиято страна поема от 1 юли председателството на ЕС, заяви, че приветства „доброто сътрудничество, което искаме да развие между Рим, Виена и Берлин“.

„Мисля, че това е много разумно сътрудничество, което ще допринесе за намаляване на нелегалната миграция към Европа“, каза австрийският канцлер пред репортери. „Вярваме, че ос на желаещите е необходима за борба срещу нелегалната миграция“, добави Курц.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев