АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАЙКИ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С ВЪРНАТИЯ НА ПОСТА СИ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР БИСЕР ПЕТКОВ И МАЯ МАНОЛОВА

Протести
12.06.2018 / 16:40

Майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред парламента получиха покана от социалния министър Бисер Петков за среща при него. С майките е и омбудсманът Мая Манолова, която настоява за преговори по финансовите разчети на предлагания законопроект за личната помощ:

"Законопроектът върви с парите. В момента около 200 милиона лева се харчат за асистентски грижи, без да се изследва конкретната потребност на всеки един човек с увреждане от асистентска грижа. Това, от което имаме нужда, е да се работи по конкретни текстове, по които искат майките, след като са убедени от социалното министерство, че този законопроект е добър".

Манолова не е запозната с финансовите разчети на министерството, според които за лична помощ са необходими 300 милиона лева. Тази сума бе спомената от премиера Бойко Борисов след вчерашната му среща с министър Бисер Петков.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев