АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

48 МИНУТИ ПРОДЪЛЖИ СРЕЩАТА НА ЧЕТИРИ ОЧИ ДОНАЛД ТРЪМП - КИМ ЧЕН-УН

Ким Чен-ун - Доналд Тръмп
12.06.2018 / 08:47

Двамата си стиснаха ръцете и се оттеглиха на разговори на четири очи в хотел "Капела" на остров "Сентоса". Тръмп и Ким си размениха няколко думи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо, отбеляза "Франс прес".

Тръмп я определи като "много, много добра". Той се надява срещата да помогне за уреждане на проблеми от миналото.

„Чувствам се наистина чудесно. Имаме една чудесна дискусия и мисля, че е със страхотен успех. И аз не се съмнявам, че ще имаме едни отлични отношения с Ким“, заяви Доналд Тръмп в началото на срещата.

Той очаква, по думите му, да бъдат решени голям проблем и голяма дилема. Събеседникът му Ким също прояви оптимизъм и каза на корейски език, че вече са преодолени старите практики и предразсъдъци.

Двамата лидери продължиха разговорите си в разширен формат. Към тях се присъединиха близките им сътрудници.

Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Очаква се тя да се фокусира върху закриването на ядрената програма на Северна Корея в замяна на вдигане на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев