АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА КОМИСИИТЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВЪПРОСИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПАРЛАМЕНТИ В ЕС ПРИСТИГАТ В СОФИЯ ЗА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Европейски съюз
11.06.2018 / 19:55

В края на седмицата председателите на комисиите по европейските въпроси на националните парламенти в Европейския съюз пристигат в София за участие в заключителна двудневна Конференция. Събитието е част от програмата на Българското европредседателство, на което ще се анализират постиженията на страната ни като ротационен председател на Съвета на Европейският съюз.

Заключителната конференция на председателите на комисиите по европейските въпроси, т.нар. Пленарен КОСАК ще анализира трите важни за Председателството ни теми - Западните Балкани, стълба за социални права и кохезионната политика, информира председателят на Комисията по европейските въпроси в Народното събрание Кристиан Вигенин:

"Ние като национални парламенти да подкрепим това, което беше постигнато в София, включително с финансовите ангажименти за развитието на инфраструктурата и цялата поредица от конкретни стъпки, които бяха набелязани на срещата на високо равнище в София".

Заключителният КОСАК ще премие два документа - приноси и заключение за последните шест месеца:

"Вярвам, че част от тях ще бъдат и по-положителни в сравнение с това, което беше постигнато на правителствено равнище, говоря специално за Западните Балкани, защото ние искаме и на парламентарно равнище да има един засилен ангажимент на националните парламенти към парламентите от Западните Балкани".

Пленарният КОСАК, на който ще присъства заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс, ще бъде открит от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, приветствено слово ще отправи и президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов ще представи постиженията на Българското председателство на Съвета на ЕС. Пленарната среща на конференцията на председателите на комисиите по европейските въпроси е заключителната среща от парламентарното измерение на Европредседателството на страната ни, на която ще присъстват над 400 делегати.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев