АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КТ "ПОДКРЕПА" НАСТОЯВА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА НОЩНИЯ ТРУД И ДЕСЕТОКРАТНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАПЛАЩАНЕТО МУ

Димитър Манолов
11.06.2018 / 12:30

За ограничаване на нощния труд и десетократно увеличаване на заплащането му настояват от КТ „Подкрепа“, съобщи в Ловеч президентът на синдиката Димитър Манолов. Там той откри нов офис на „Подкрепа“, а преди това се състоя и конфедеративен съвет на синдиката.

В момента в България нощен труд системно полагат 400 хиляди души, а той е изключително вреден за здравето на хората, посочи Димитър Манолов.

„На годишната конференция на Международната организация по труда уведомихме целия свят, че в България нощният труд се заплаща по 12 евроцента на час – нещо, което е абсурд. От десет години не е променян размерът на това заплащане“.

Манолов допълни, че България е една от страните, в които се полага най-много нощен труд.

„Настояваме плащането да бъде в процент от минималната работна заплата. Десеторното увеличение на това заплащане би било справедливо и да се ограничи полагането на нощен труд в някакви граници“.

Въпросът за полагането на нощен труд ще бъде дискутиран и на международна конференция, която КТ „Подкрепа“ ще организира следващата седмица.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев