АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КНСБ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ГОДИШНИЯ СИ ДОКЛАД ЗА НАРУШАВАНЕТО НА ТРУДОВИТЕ ПРАВА

Работници
11.06.2018 / 08:09

Конфедерацията на независимите синдикати в България ще представи годишния си доклад за нарушенията на трудовите права, както и предложения за законодателни промени, които да ограничат подобни практики.

Синдикалистите ще презентират и доклад на Международната конфедерация на профсъюзите, от който ще стане ясно къде е страната ни в световната класация за неспазването на тези права.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров ще представи конкретни случаи на работници с нарушени права. Подобни сигнали постъпват в синдиката от цялата страна. Сред тях са казус като този на работничка, която е била уволнена ден след като е съобщила на работодателя си, че е бременна. На друга, наскоро родила жена, пък е отказан натрупан платен отпуск.

Сред основните констатации в годишния доклад на синдикалистите са тенденция за нарастване на сумата на неизплатените заплати в страната, както и пречки пред колективното трудово договаряне.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев