АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СБЛЪСЪЦИ И ЗАДЪРЖАНИ НА "СОФИЯ ПРАЙД"

Национална съпротива
09.06.2018 / 20:23

Провеждането на "София Прайд" очаквано отново не мина без напрежение и провокации. До напрежение се стигна на входа на Борисовата градина между участници в "София Прайд" и представители на "Национална съпротива". Органите на реда задържаха двама души, а освен това полицейското присъствие в района бе засилено.

Припомняме, през целия ден в столицата се проведоха няколко шествия в подкрепа и против хората с различна сексуална ориентация. Временна организация на движението беше въведена по ключови улици и булеварди. Пред Народното събрание се състоя първият за България национален "Поход за Семейството", в подкрепа на традиционния брак между мъж и жена и християнските семейни ценности.

Стотици граждани се включиха в протеста срещу "София Прайд 2018", което след 20 часа приключи. С възгласи "Тук марширува Националната съпротива" и "Да запазим децата от разврата" пред парковото пространство на НДК тръгна контрашествието на "Националната съпротива".

Мотото на тазгодишния контрапротест е "Да запазим децата от разврата".

Димитър Петков, участник в протеста коментира за news.bg, че не трябва да се допуска провеждането на "София Прайд" в столицата. Той категорично заяви, че не е готов да води никакъв разговор с хората от парада, но би провел такъв, ако трябва да се определи къде им е мястото.

Петков изтъкна, че мястото не им е в столицата. "Те могат да бъдат навсякъде, но не и тук, та ако ще и в ада да отидат".

Протестиращите издигнаха редица лозунги и плакати. Някои от тях гласят: "Бъдещето ни принадлежи", "Чувствам се силен, защото съм българин", "Да спасим децата на България като спрем Истанбулската конвенция", Ах, Европо, блуднице, Вавилонска, мръснице содомска" и др.

Шествието премина по бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски" и по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" и в Борисова градина.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев