АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ОСМИ ДЕН МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ СА НЕВИДИМИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Протест
08.06.2018 / 20:27

Осми ден майки на деца с увреждания стоят пред парламента без нито един депутат или министър дори да спре при тях. Преди седмица те опънаха палатков лагер пред Народното събрание и се заканиха, че ще стоят там, докато властта им обърне внимание.

В Деня на детето родители на деца с увреждания разпънаха палатка в градинката зад Народното събрание в знак на протест срещу безхаберието на депутатите към проблемите на хората с увреждания. Майките припомниха, че не искат пари на калпак, а закон за личната помощ и подпомагане според потребностите на всеки човек с увреждане.

И оттогава всеки ден са там, но досега нито един депутат не е спрял при тях, въпреки че входът им е само на метри от майките. За ежедневието пред вратата на депутати разказва Ирена Юручка:

„Осми ден никой не ни забелязва, не знам, невидими ли сме, не сме им интересни ли?! По-скоро не им пука“, каза Юручка.

А те са на метри от служебния вход на парламента, откъдето депутатите идват и си отиват всеки ден.

„Тук е голям старт. Колите спират и бързо, много бързо се качват в колите и бягат, защото сакън да не тръгнем да ги причакваме. Но ние не, просто стоим срещу тях, поне засега. Не сме стигнали до такива действия – да тичаме, да ги пресрещаме и да ги притесняваме. Очакваме те да проявят интерес към нас, но осми ден – не“, допълниха майките.

„Днес имаше парламентарен контрол и премиерът, и министри бяха тук. За съжаление, премиерът не го видяхме, не знаем как влезе този човек, как излезе. Нито ние го видяхме, нито той нас“, посочиха още те.

Майките на деца с увреждания нямат никакво намерение да спрат с протеста си пред вратите на Народното събрание. Дори и никой депутат да не им обърне внимание.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/osmi-den-majkite-na-deca-s-uvrezhdaniia-sa-nevidimi-pred-parlamenta-2102353

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев