АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОПЕЙСКИТЕ МИНИСТРИ НЕ ПОСТИГНАХА КОМПРОМИС ПО ПАКЕТА „МОБИЛНОСТ“

Министър
08.06.2018 / 08:59

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че не е постигнат напредък по пакета „Мобилност“ на заседанието на съвета „Транспорт, телекомуникации и енергетика“ в Люксембург.

„В частта „Пакет за мобилност“ съществуват различия. Там регистрирахме доклад за напредъка. Пожелавам успех на австрийското председателство... по същия начин да положат максимални усилия сектор „Транспорт“ да бъде истински двигател на икономическия растеж и устойчивост в ЕС“, каза Московски късно тази вечер след заседанието.

Този пакет предизвика силно недоволство сред българските превозвачи, които се опасяват, че промените в него могат да сложат край на техния бизнес.

Eврокомисарят по транспорта Виолета Булц посочи, че българското председателство на Съвета на Евросъюза е постигнало отстъпки по много части от предложенията по пакета „Мобилност“ и че само няколко въпроса остават нерешени - каботаж, командировки, „умни“ тахографи, почивка и време.

„Въпреки това съм твърде окуражена от коментарите, които чух днес – има сериозна откритост за постигане на общ подход до края на годината при австрийското председателство. Надяваме се това да стане достатъчно бързо, за да включим и парламента в „триалога“ до края на тази година. Бих искала да призова страните-членки да подходят конструктивно към тези обсъждания и така да допринесат за по-ранното приемане на общия подход“, каза Булц.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев