АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСТАВЯТ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ПРЕДПРИЯТИЯТА НА СОЦИАЛНАТА И СОЛИДАРНА ИКОНОМИКА

Министерство
08.06.2018 / 08:51

Министерството на труда и социалната политика ще представи проекта на Закон за предприятията на социалната и солидарната икономика, както и успешни модели на сега действащи социални предприятия в България. Основната цел на социалната икономика е осигуряването на по-добро качество на живот на уязвими групи от населението.

Въпреки благоприятните тенденции на пазара на труда през последната година и 6,3% безработица през 2017 г., от социалното министерство отчитат, че все още има много обезкуражени – те са над 101 хил. души в трудоспособна възраст от 15 до 64 години.

Относителният дял на бедните в страната също е висок – малко над 23%.

Социалната и солидарна икономика е един от механизмите за по-ефективно икономическо и социално приобщаване на тези хора. Този вид икономика дава възможност за стимулиране на тяхната предприемаческа активност, както и за осигуряване на по-добро качество на живот на уязвимите групи от населението.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев