АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА НЯКОИ ЗАКОНИ И ТЕХНИТЕ СПЕЦИАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

По морето
07.06.2018 / 13:12

Един от ежедневно потвърждаваните факти у нас е, че законът е врата в полето. Интересното е, когато вратите са повече.

Този казус се решава тези дни на нива министерства и вицепремиерства. Според Закона за устройство на териториите, един преместваем обект е с площ до 15 кв. метра и височина три метра. И може да се пренася. Но по закона за Устройство на черноморското крайбрежие, градежи от 1500 кв. метра, които могат да поберат кажи-речи едно НДК, също са преместваеми. И по този закон ресорният министър може, или поне така твърди, да ги узаконява. Според вицепремиер този министър може да узаконява само снек-бар, бърза закуска, бистро и закусвалня. А според един сегашен министър, бивш строителен, дори за ограда на плажа е необходимо строително разрешение. Някъде в спора намесват и общинските прерогативи.

Защитаващите преместването на огромните, строени като молове, барове по намаляващите с пряко министерско участие български плажове твърдят, че подобни спорове вредят на имиджа на България като туристическа дестинация.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев