АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА МЕЖДУ ДПС И ОП

Народно събрание
06.06.2018 / 11:38

Поводът - декларация на Мустафа Карадайъ, с която от ДПС се обявиха против смяната на над 800 турско-арабски наименования на местности в Старозагорско с български имена.

След изказването му на трибуната застана проф. Станислав Станилов от "Атака", който коментира, че в Турция няма нито едно българско наименование на местност и даде за пример, че Лозенград се казва Кърклалери. Карадайъ напусна залата. Ето и част от думите им.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: Въпросното решение на Общинския съвет е тест за българската демокрация и толерантност с тревожен резултат. Нашата демокрация се нуждае от сериозно осмисляне, от много сериозно и дълбоко осмисляне, дълбинно осмисляне. Нужен е диалог в обществото. Този и подобни актове са повод за размисъл за състоянието на демокрацията, за миналото на страната, на земята, за настоящето и бъдещето.

Станислав Станилов, ПГ на ОП: Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито от ДПС, нито от други хора. Българският етнически модел беше създаден от българския народ след Освобождението и ако това не е вярно, в България няма да има турци, а то има и то твърде много. Българският етнически модел позволи на тези турци да останат и мирно да живеят с всички българи, което те сега не искат да го правят.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев