АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД ДОВЕРИЕТО НА СЕНАТА, ИТАЛИАНСКИЯТ КАБИНЕТ ОЧАКВА ОДОБРЕНИЕ И ОТ КАМАРАТА НА ДЕПУТАТИТЕ

Вот
06.06.2018 / 10:00

Горната камара на италианския парламент гласува доверие на премиера Джузепе Конте. Днес, в 18,30 часа е вотът на доверие в Камарата на депутатите.

Със 171 гласа ”за”, 117 ”против” и 25 "въздържали се", италианският Сенат гласува доверие на премиера Джузепе Конте. Резултатът от вота е, според очакванията, с гласовете на „Пет звезди” и „Лига”. Двете партии се коалираха за създаването на кабинета. Към 167-те представители на тези партии се присъединиха няколко сенатори от смесената група и от избраните от Асоциацията на италианците в чужбина. По този начин кабинетът получи с 10 гласа в повече над необходимото мнозинство. Против гласуваха демократите и ”Форца Италия”, ”Братя на Италия” се въздържаха.

Днес, в Камарата на депутатите, Джузепе Конте не би трябвало да има проблеми, защото ще надвиши необходимото мнозинство с около 30 гласа, тъй като 222-ма депутати са на „Пет звезди”, а на „Лигата” са 124. Програмата на правителството, която Конте представи пред Парламента, определена от него като „проект за промяна на Италия”, не допада на опозицията, която вижда в нея опасни средновековни и фашистки черти.

Пожизненият сенатор и бивш премиер Марио Монти предупреди, че Италия трябва да внимава, за да не бъде унижена от така наречената "Тройка" - Европейска комисия, Европейска централна банка и Международен валутен фонд.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев