АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

САРА ВАГЕНКНЕХТ: ЗА ДА СЕ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА САЩ, РУСИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В G8

Сара Вагенкнехт
05.06.2018 / 21:25

Председателката на левицата в германския парламент настоя Русия да бъде върната състава на Г-8. По този начин би било възможно да се създаде противовес на интересите на САЩ на бъдещите срещи на върха, каза Сара Вагенкнехт в интервю за радиостанция Deutschlandfunk.

Председателят на левицата в Бундестага Сара Вагенкнехт призова лидерите на страните от Г-7 да върнат Руската федерация в клуба на "най-важните индустриални страни". По такъв начин ще се създаде "противовес на интересите на САЩ" на срещите на върха на Г8, каза Вагенкнехт в интервю за германска радиостанция.

Гарантирането на сигурността в Европа може дъ бъде успешна "само с Русия, а не против нея", добави лидерката на германската левица в Бундестага. Тя призова също Европейския съюз да изгражда отношенията си с партньори отвъд океана по-убедено и да преследва собствените си цели.

Освен това, председателката на левицата се противопостави на исканията на Вашингтон страните от ЕС да увеличат военните си разходи. По въпросите на отбраната, Европейският съюз не трябва "да следва САЩ", заяви Вагенкнехт

http://pogled.info/svetoven/sara-vagenkneht-za-da-se-protivodeistva-na-sasht-rusiya-tryabva-da-se-varne-v-G8.95090

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев