АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕСТ ГОДИНИ ОТ ВЗРИВА НА БОЕПРИПАСИ КРАЙ "ПЕТОЛЪЧКАТА“

Взрив
05.06.2018 / 11:28

Навършват се шест години от взрива в базата за съхранение и обезвреждане на боеприпаси край пътен възел „Петолъчката“. Все още няма виновни за взрива, делото отново се гледа на първа инстанция, съобщава БНР.

При експлозията на 5 юни 2012 година загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. Делото за взрива се гледа за трети път, като процесът е все още на етап разпит на свидетели. Поредното заседание в Ямболския районен съд е насрочено за 28 и 29 юни.

Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване. Обвинението е повдигнато като особено тежък случай, за който се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор. Днес в най- пострадалото от взрива село Лозенец, ще бъде отслужена панихида за загиналите.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев