АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТРИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ОТ ЕС ОБСЪЖДАТ ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА В НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

Европейски съюз
05.06.2018 / 08:00

Общата селскостопанска политика на Европейския съюз в новия програмен период след 2020 година ще обсъждат министрите на земеделието в София. Председател на срещата ще е българският министър Румен Порожанов.

Акцент в разговорите на земеделските министри по време на неформалното заседание ще бъде и обновяването на поколенията в земеделския сектор. Отсега се знае че в новия бюджет на ЕС се предвижда парите за земеделие да бъдат намалени, като за България се обсъжда малко под 1 процент. Разговорите ще продължат и утре със срещи на високо ниво по време на четвъртата годишна конференция за финансовите инструменти в рамките на Европейския фонд за земеделие и развитие на селските райони. Участие в срещата ще вземе и еврокомисарят Фил Хоган. Предвидени са изказвания на вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка и на главния изпълнителен директор на Европейския инвестиционен фонд. Покана за участие е отправена и към премиера Бойко Борисов. Вчера земеделските министри, придружени от чужди журналисти, посетиха българска биоферма за зеленчуци и винарна.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев