АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЪДЪТ РЕШАВА ДА ОТСТРАНИ ЛИ ОТ ДЛЪЖНОСТ КМЕТИЦАТА НА МЛАДОСТ И ЗАМЕСТНИЧКАТА Ѝ

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова
05.06.2018 / 07:57

Специализираният апелативен съд ще решава да бъдат ли остранени от длъжност намиращите се от месец и половина в ареста кметица на Младост Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Магистратите трябваше да се произнесат още миналия четвъртък, но двете поискаха време, за да се запознаят с материалите по делото.

Три дни Иванчева и Петрова четоха в секретното деловодство СРС -тата, запечатали, според запознати, как се договарят със строителния предприемач Александър Ваклин за цената на много исканото от него разрешително да строи в Младост. Всичко това с посредничеството на Петко Дюлгеров, който вчера не успя да убеди спецсъда да го пусне от ареста, но получи индиректно обещание за по-благосклонно прокурорско отношение, ако потвърди първоначалния си разказ как е действала корупционната схема:

"Тази позиция винаги е оценявана от съда. Разбира се, ще бъде взето под внимание от нас при предложение какво наказание искаме ние за всеки един от тях", коментира прокурор Илиян Рангелов.

Отговорът на Иванчева - корупционна схема няма -всичко е политическа постановка:

"Няма такава държава! Няма такова правосъдие! Абсолютно е нагласено!", извика миналия четвъртък в съдебната зала Десислава Иванчева, чието отстраняване прокуратурата иска, за да я спре да управлява Младост...дори и от килията.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев