АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БНР СЪБИРА НА ФОРУМ ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ НА СТРАНИТЕ ОТ ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА

Среща
17.05.2018 / 08:50

Българското национално радио организира среща на обществените медии на страните от Югоизточна Европа. Форумът в Правец е свързан с един от приоритетите на Българското европредседателство - Европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани.

Инициативата на БНР поставя във фокуса на вниманието ролята и значението на обществените медии във време на интензивни социални и технологични промени.

Генералният директор на Националното радио Александър Велев очертава основните предизвикателства:

"Най-големият проблем пред обществените радио и телевизия е да запазят и да разширяват аудиторията си, и да спечелят младите хора. А иначе проблемите са идентични - проблемите са обикновено свързани с независимостта на тези медии.

Срещата дава възможност за обсъждане на стратегически въпроси, свързани с независимостта, финансирането и мисията на обществените оператори в контекста на общата европейска перспектива на региона, както и за заздравяване на партньорските отношения, засилване процесите на взаимопомощ, сътрудничество, обмяна на опит и развитие на общи проекти.

Събитието се реализира и със съдействието на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), най-голямата асоциация на обществените радио и телевизионни организации в света. Генералният директор на съюза Ноел Къран ще вземе участие в срещата, организирана от БНР, за да подкрепи усилията на операторите в региона за утвърждаване на демократичните ценности и развитие на сътрудничеството между тях.

Участието си във форума са потвърдили 11 национални медии от Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна Гора.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев