АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИЗЛИЗАТ НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ"

Тирове
17.05.2018 / 07:58

Българските превозвачи излизат на национален протест. Целта е в деня, когато в столицата се провежда европейската среща на върха, лидерите на общността да бъдат убедени в размера на щетите, които ще нанесат предложените промените, свързани с командировъчните и почивките на международните превозвачи.

В София протестът ще има две локации. Около сто автобуса и сто тежкотоварни автомобила ще се включат в протеста от четвърти километър на булевард "Цариградско шосе" до булевард "Брюксел". От 10.00 до 17.00 часа водачите на ТИР-ове ще паркират камионите. По същото време, но в района на румънското посолство шофьорите на автобуси ще подредят в протестна колона превозните си средства. Васил Пиронков от националното сдружение на автобусните превозвачи за това, което обединява бранша:

"Трябва да стане ясно, тук няма товарни и пътнически превози. Тук има защита на интересите на всички превозвачи в България, независимо какви са и тези два пакета - те са в момента проблем за цялото общество".

По късно през деня членове на Съюза на международните превозвачи ще проведат мирно пешеходно шествие от площад "Македония" до НДК.

След последното заседание на протестния щаб снощи, изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев обяви за "Хоризонт", че протестни шествия с тежкотоварни камиони ще има във Варна, Бургас, Свиленград, Смолян, Пловдив, Русе, Видин, Враца, Плевен, Велико Търново и на няколко гранични пункта.

В 9.00 часа около 20 фирми с над 30 камиона тръгват от Благоевград към граничния пункт „Кулата“, където ще се съберат и превозвачи от Сандански и Петрич. Камионите ще бъдат подредени в колона отстрани на пътя, за да се минимизира неудобството за преминаващите по най-натовареното трасе в страната- Е-79. Времето, обявено за протестната демонстрация е от 10.00 до 14.00 часа. Превозвачи и шофьори са единни в позицията си срещу промените в правилата за международните превози, записани в пакета „Мобилност-1“ .

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев