АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВНЕСЕ ИСКАНЕ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ЕМИЛ ХРИСТОВ КАТО ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА

Емил Христов
27.04.2018 / 11:25

Парламентарната група на "БСП за България" внесе искане за отстраняване на Емил Христов от ГЕРБ като зам.-председател на 44-ото Народно събрание.

То е подписано от 80 социалисти и се очаква да бъде отхвърлено от мнозинството в парламента следващата седмица, макар че депутатът от "БСП за България" Антон Кутев изрази нарежда социалистите да не останат самотни в гласуването.

До искането се стигна след нападки и обвинения между БСП и ГЕРБ заради хората с увреждания, които миналата сряда протестираха и не бяха пуснати в Народното събрание за среща с парламентарната група на социалистите, тъй като носели надписи "Системата ни убива".

Тогава Емил Христов председателстваше парламента, тъй като Цвета Караянчева е в чужбина.

На следващия ден той се извини и обяви, че става въпрос за решение на охраната на Народното събрание заради спазване на правилника, според който в парламента не може да се влиза с "рекламни материали".

Според БСП отказът хората с увреждания да бъдат пуснати в Народното събрание е политическо поведение, заради което Христов трябва да си подаде оставката.

ГЕРБ обаче застана зад него.

"Приемам обяснението на Христов, че е разбрал, защото водих разговор с него.

Тогава видях, че не разбира и му обясних, че прави политическа грешка", каза Кутев днес.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че парламентарната група ще се запознае с мотивите на искането и тогава ще прецени как да гласува.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев