АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКИЯТ БИЛ ГЕЙТС ОТКРИВА СВОЙ ОФИС В СЛИВЕН

представителят на „Сухба“ – България Олга Ускова
11.04.2018 / 14:30

Нов софтуер, който ще осигури екологично чист и напълно безопасен Интернет предлага на потребителите руска компания.

Алтернатива на познатите операционни системи, браузъри, социални мрежи и комуникатори ще осигури безопасно сърфиране, строг контрол върху рекламите и филтри за фалшивите новини, съобщи пред журналисти представителят на „Сухба“ – България Олга Ускова.

Продуктите са насочени предимно към деца, като за тях се създава напълно безопасен виртуален свят – екологично чисто пространство без насилие, агресивни реклами и достъп до нараняващ психическото им здраве и стабилност контент.

20 000 млн. евро са вложени в проучвания, които са показали, че светът има нужда точно от такъв вид софтуер.

Самата компания е мултинационална, мултикултурна и мултиконфесионална.

Нейните създатели, сред които Тахир Тухтаров, роден в Казан, Татарстан, наричан в родината си „руският Бил Гейтс“.

Той и неговите партньори се надяват да осигурят свобода на общуване на различни хора от различни нации, до ги обединят чрез идеята на мир и добрина, да защитят потребителите си от насилието, разпространението на тероризма, порнографията в Интернет и да култивират истинните човешки ценности.

Вече са достъпни бета версиите на „Сухба“ – браузъра и други продукти, а операционната система, базирана на нов изкуствен самообучаващ се интелект ще се появи в края на годината, съобщи Никита Георгиев, представител на компанията за Европа.

Предвижда се и производството на таблети за деца, които ще отмерват степента на тяхната ангажираност с приложенията, и ще им напомнят, кога е време да прекъснат занятията с компютъра.

Освен софтуерни продукти, се предлагат и няколко платформи – за недвижими имоти, онлайн магазини за екологични продукти и развлечения.

Сливен е първият град в страната, където бе представена компанията и нейната дейност и където вече има представителство.

Според Ускова, има дълбока връзка между основателят на компанията и България. Освен че жителите на Татарстан се считат за родствени на българите, самата компания е избрала за свой символ надпис, открит на камък край Белоградчишките скали, подобен на който има и в Татарстан.

По думите са Ускова, това е доказателство за близостта на компанията с България, където ще бъде създаден и първият в Европа дата център.

Проектът „Сухба“ се намира стадий стартъп В, като в момента се привличат инвестиции. В момента една акция е на цена от 4 рубли, при курс 70 рубли за 1 евро.

Шестима жители на Сливен вече са закупили пакети от акции.

Един от тях е д-р Пенко Пенков, собственик на МБАЛ „Хаджи Димитър“.

В неговата болница ще бъде и първият офис на проекта в България.

Предстои и тяхната реализация на Фондовата борса у нас.

източник:Радио „Фокус“ Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев