АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДВА СПОРТНИ ПРОЕКТА ЩЕ ПОЛУЧАТ ПО 4000 ЛЕВА ОТ КОНКУРСА ЗА ЕКООБЩИНА

среща
28.03.2018 / 10:52

Граждани и организации ще могат да кандидатстват за финансиране на свои идеи и проекти в новата категория на конкурса "Екообщина", организиран от Посолството на Франция и Френския културен институт.

Наградите са две по 4000 лева, осигурени в партньорство с "Декатлон".

Новата категория в третото издание на конкурса е насочено към хора и организации (училища, НПО, клубове), чиито проекти целят да направят спорта достъпен – било то в града или на открито в извънградските райони.

Не е задължително кандидатите да разполагат с финансовите средства за осъществяването на проекта или да имат квалификация за изготвяне на проект.

"Посолството на Франция в България заедно с "Декатлон" иска да отличи и открои приноса на българските граждани, които доброволно отдават от времето си, за да насърчат другите граждани – деца, младежи и възрастни – да се занимават със спорт. Практикуването на спорт е истински източник на ценности като споделянето, обмена, зачитането на правилата, спортсменството или себенадмогването.

Ангажираността на граждани, страстни любители на спорта позволява предаването на тези ценности между поколенията", обявиха организаторите на конкурса.

Журито с участието на екстремния бегач Кирил Николов-Дизела ще оценява високо проекти, които се стремят да насърчат гражданските инициативи и проектите на онези, които редовно допринасят за организирането на прояви в квартал, училище, асоциация, като популяризират спортуването.

Проектите могат да се подават до 31 май, след което десет финалисти ще участват в семинар.

Победителите ще бъдат обявени през октомври.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев