АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

2 БЪЛГАРЧЕТА ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ "ФУТБОЛ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО"

проект "Футбол за приятелство"
22.03.2018 / 14:45

Тази година проектът ще обедини децата от 211 страни и региони

България ще вземе участие в международния проект "Футбол за приятелство", организиран от официалния партньор на ФИФА и Световно първенство по футбол Русия 2018 - "Газпром".

Целта на програмата е да включи младото поколение по целия свят в популяризирането на най-важните човешки ценности сред своите връстници - приятелство, равенство, мир и уважение към различните култури и националности.

Тази година двама младежи от България - млад футболист и млад журналист, ще се превърнат в посланици на проекта.

12-годишните ученици ще се нагърбят с нелеката задача да популяризират ценностите на "Футбол за приятелство" в страната чрез серия от активности, насочени към младото поколение, и срещи със спортни знаменитости, музикални звезди и държавни служители.

През юни те ще се срещнат с децата от всички 211 страни и региони в Москва на шестия международен форум "Футбол за приятелство", където ще обсъдят начини за популяризиране на ключовите ценности на програмата по целия свят.

Младият журналист от България ще стане част от Международния детски пресцентър, състоящ се от млади 12-годишни журналисти от 211 страни и региони.

Младежът ще има задача да отразява личните си впечатления от активностите по програмата и срещите си с именити личности.

Младият футболист, представител на България, ще се включи в отбор „Голяма панда“ заедно с връстниците си от Португалия, САЩ, Украйна, Република Мавриций и Централноафриканска република. По време на жребия бяха формирани общо 32 международни отбора на приятелството, в които всеки млад играч от всяка страна ще заеме своята позиция - вратар, защитник, халф или нападател.

Отборите се формират на принципа "футбол за приятелство" - спортисти от различни националности, различни полове и различни физически способности ще играят в един отбор.

Този сезон, в подкрепа на застрашените видове, всичките 32 международни отбора на приятелството, ще са кръстени на застрашени животни от всички континенти на света.

Видео от жребия е налично на официалния канал на Футбол за приятелство в YouTube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP .

История на проекта

От 2013 г. "Газпром" организира Международния детски социален проект "Футбол за приятелство". Основните ценности, насърчавани от участниците в програмата, са приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиция и чест.

Участниците са млади играчи (момичета и момчета, включително и тези с физически затруднения), както и млади журналисти, обхващащи събитията Футбол за приятелство в рамките на Международния детски пресцентър "Футбол за приятелство". Географският обхват на програмата се разширява ежегодно: от 8 страни през 2013 г. до 211 страни през 2018 г.

През последните пет години повече от 3 700 души са участвали в програмата.

Футбол за приятелство се подкрепя от ФИФА, УЕФА, Международния олимпийски комитет, футболни федерации от различни страни, международни благотворителни фондове за деца и водещи световни футболни клубове.

32 Международни отбора на приятелството бяха формирани по време на жребия, както и бяха определени позиции за всеки млад играч от всяка страна (вратар, защитник, халф или нападател).

След определянето на позициите на младите играчи треньорите им ще бъдат избрани по следния начин: 19-те страни, които ще представляват младите треньори, ще участват в жребий, 11 треньора ще бъдат избрани от градовете домакини на 2018 FIFA World Cup Russia™, 2 млади треньори ще бъдат избрани от най-добрите участници от предишните сезони на програмата "Футбол за приятелство".

източник:Туида Нюз

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев