АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КРИСТИАН КОСТОВ СПЕЧЕЛИ НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕБЮТ

Българският представител на "Евровизия 2017" Кристиан Костов
18.01.2018 / 16:45

Българският представител на "Евровизия 2017" Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава.

Освен нея, изпълнителят получи и друга голяма награда - Изборът на публиката (Public Choice Award).

Това се случи снощи в Грьонинген, Холандия, в рамките на връчването на отличията European Border Breakers Award (EBBA - Европейски музикален дебют без граници).

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов представи песента "Beautiful Mess", която му донесе второ място в конкурса „Евровизия 2017“ в Киев.

На церемонията той също така пя в дует с нашумелия британски изпълнител Youngr.

На пианото им акомпанира и известният диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд.

За приза "Изборът на публиката", който се връчва от 2010 г., се бореха и останалите 10 наградени европейски изпълнители, постигнали изключителен успех през 2017 г.

Това са Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche, която се класира 4-та в „Евровизия 2017“, групата„Off Bloom” от Дания, португалецът Salvador Sobral- победител в „Евровизия 2017“, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо„The Blaze“ и английският музикант - Dario Darnell, известен с псевдонима Youngr.

Всеки от тези десет изпълнители с изключителни постижения извън границите на собствената си страна получи статуетката на музикалните награди EBBA, които се дават за 15-и път.

Тя им бе връчена лично от световноизвестния телевизионен водещ, музикант и диригент на бенд - Джулс Холанд.

Европейският комисар за образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич поздрави Кристиан Костов за победата в Twitter.

Мисията на наградите EBBA е да стимулират развитието и разпространението на европейската популярна музика.

Връчването на наградите EBBA е част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика "Евросоник", който е подкрепен от Еврокомисията и се осъществяват с медийната подкрепа на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU.

Партньор за България е Българското национално радио.

източник:Bnt.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев