АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В РБ "САВА ДОБРОПЛОДНИ" СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯТ ВТОРАТА ЧАСТ НА КНИГАТА „АПОСТОЛА НА БЪЛГАРИТЕ” НА ПИСАТЕЛЯ И ИЗДАТЕЛ ЖЕЛЯЗ КОНДЕВ

Регионална библиотека „Сава Доброплодни”
19.10.2017 / 16:35

На 20 октомври /петък/ 2017 г., от 17:00 ч., в рамките на програмата за празника на Сливен – Димитровден, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще се състои премиерата на втората част на книгата „Апостола на българите” на сливенския писател и издател Желяз Кондев.

Желяз Кондев е роден през 1945 г. По професия е полиграфист.

Живее и работи в Сливен.

През 1990 г. открива Издателска къща “Жажда”, която функционира успешно и днес.

Освен издател, Ж.Кондев е и талантлив писател.

Автор е на 12 книги: повести, разкази, романизовани биографии, романи, краеведски изследвания.

Писателският му интерес е насочен към миналото на Сливенския край и към живота и делото на ярки дейци на Възраждането като Добри Чинтулов, Добри Желязков – Фабрикаджията, д-р Иван Селимински и др.

Той е и сценарист на художествено-документалния филм „За Добри и фабриката, за Добри и песните“, който излезе на екран в началото на 2015г.

Желяз Кондев е изкушен и от великото дело и легендарния подвиг на Васил Левски. След дългогодишна изследователска работа, през 2015г. издава първата част от книгата си „Апостола на българите”.

Само преди дни излезе от печат и нейната втора част.

В романа, „Апостола на българите”, белетристът Желяз Кондев с много страст, патриотичен плам и вдъхновение премахва неизбежната патина на времето от лика на един от най-светлите и достойни синове на България.

Авторът е пресъздал с много въображение и едновременно с това с историческа достоверност ранните детски години на Васил Левски, които са слабо и откъслечно проучени, както и неговия жертвоготовен път до Голготата на българската свобода.

Втората част на книгата „Апостола на българите” ще представи литературният критик доц. Петър Хаджинаков.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев