АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АЗЕРБАЙДЖАНСКИТЕ АВИОЛИНИИ ЩЕ ЛЕТЯТ МЕЖДУ БАКУ И СОФИЯ ОТ 1 ЯНУАРИ

среща
13.10.2017 / 14:05

Националната авиокомпания на Азербайджан ще организира преки полети между Баку и София, съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев пред български медии в рамките на посещението на българския му колега Румен Радев в Баку, предаде БТА.

Радев допълни, че това съвпада с българското председателство на ЕС и че България потвърждава подкрепата си към Азербайджан за новото всеобхватно споразумение с ЕС.

Според Алиев е важно да се подобри сътрудничеството между двете страни в областта на енергетиката.

Той припомни, че България е част от Южния газов коридор - проект на седем държави на стойност 40 млрд. долара и чрез него България ще получава природен газ от азербайджанското находище Шах Дениз.

Сред другите сфери на сътрудничество той открои селското стопанство и образованието.

Румен Радев увери, че България може да отговори на интереса на Азербайджан за развитие на селското стопанство, на внедряването на нови технологии, особено в преработващата промишленост.

"Енергетиката е областта, която ще ни свързва за много години напред и ние потвърдихме подкрепата си за Южния газов коридор", заяви българският президент.

По думите му този проект ще даде реален шанс за диверсификация на доставките в Южна и Централна Европа.

източник:Dnevnik.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев